LÄNGD OPERATION

Idag utförs dvärgväxt, kortväxt eller förkortning av armarna och benen. Denna längd operation, som kan utföras inte bara för medicinska ändamål men också för ett bättre utseende, utförs med olika metoder. Dessa metoder inkluderar Holyfix, Ilizarov och motoriserade spik metoder. Men personer som vill genomgå denna kirurgi bör ha detaljerad information om dessa operationer. Här är vad du behöver veta om längd operationer.

 

Finns det en åldersgräns för längd förlängning?

 

En av de första frågorna som kommer till minnet hos dem som vill genomgå denna operation är om det finns en åldersgräns eller inte. För att kunna genomgå dessa operationer bör patientens tillväxtplattor vara stängda. Därför är tillväxtplåten stängd hos personer under 50 år. Patienter över 50 år måste dock kontrolleras för undersökning av muskler och ben. Om du frågar dig själv, kan jag bli längre? så hittar du svaret här. Ortopediska eller endokrinologiska specialister bör rådfrågas främst för att se om tillväxtplattorna är stängda. Dock är dessa plattor vanligtvis stängda mellan 18 och 21 år.

 

Vad är metoderna för förlängning?

 

Olika metoder används under förlängning operationer. Bland dessa metoder är Ilizarov, motoriserade spik och Holyfix metoder. Under operationen, vilken av dessa förfaranden som kommer att appliceras, klargörs emellertid som ett resultat av kontrollerna.

 

Hur länge tar en session?

 

Oavsett vilken förlängnings metod som används, är en genomsnittlig förlängning mellan 5-8 cm möjlig i en enda session. Det är också möjligt att uppnå en förlängning mellan 12 och 15 cm i två sessioner. Faktum är att personens muskel- och benstruktur och benflexibilitet är mycket viktigt. Det finns ingen viss åldersgräns för benförlängning tack vare dessa metoder. Ju mer fördelaktiga dessa element är desto större är fördelen med förlängningen. Dessutom tror många patienter att förlängningen är relevant med priset. I själva verket beror priset inte på förlängningsgraden. Om en förlängning på mer än 8 cm är avsedd, krävs dock en andra operation. I detta fall kommer priset att höjas.

 

Framstår det ärr efter operationen?

 

Med Holyfix och kombinations metoder uppstår ärr efter operationen. Emellertid är motoriserad spik metod fortfarande mycket liten. Dessa märken stör inte oftast patienterna. Ändå kan de som är obekväma och vill bli av med dessa märken ta hjälp av laser metoden. Nu har du hittat svaret till hur kan jag bli längre?